Avantajele îngrijirii la domiciliu

ajutor

Populația în vârstă este în continuă creștere. Prin urmare, îmbunătățirea îngrijirii și creșterea vârstei medii contribuie la prelungirea vieții: problema este că serviciile de asistență pentru persoanele în vârstă nu sunt adesea suficiente.

În special, multe familii optează pentru a-și trimite bătrânii cu probleme de sănătate în casele de bătrâni, o alegere foarte scumpă și de multe ori și o suferință pentru vârstnicii înșiși. Dacă nu aveți ocazia să îngrijiți o persoană în vârstă, atunci ar fi mai bine să optați pentru alternative mai ieftine și sigure, cum ar fi îngrijirea la domiciliu.

Beneficii pentru persoanele în vârstă

Îngrijirea la domiciliu este alegerea cea mai potrivită dacă condițiile fac posibil acest lucru, atât pentru sănătatea persoanelor în vârstă, cât și pentru posibilitatea rudelor de a-și reduce timpul necesar pentru a-l ajuta. Acestea sunt avantajele:

• Seniorul își trăiește bătrânețea într-un mod mai senin și pașnic, prin rămânerea în mediul propriu de acasă.
  • Personal calificat și competent capabil să construiască o relație pozitivă cu clientul și familia sa.
  • Persoana asistată, alături de familia sa, este cea care alege și decide persoana care îl va ajuta.
  • Relația dintre bătrâni și familie nu este mediată de o structură, ci este directă și, prin urmare, cu siguranță mai confortabilă din punct de vedere uman.

Aspecte de luat în considerare

Când persoanele în vârstă suferă de patologii specifice, în special invalidante și de condiții de sănătate foarte grave, care necesită îngrijire continuă și atenție pe parcursul întregii zile, dar totuși doriți să-l asistați în casa sa, este necesar să apelați la îngrijitori cu experiență la persoanele în vârstă. Alegerea unei agenții de selecție și formare profesională, care să garanteze:

• varietate de opțiuni de alegere .
  • capacitate rapidă de înlocuire a îngrijitorului.
  • personal cu experiență profesională instruit în asistență.

Îngrijirea la domiciliu este o decizie care trebuie luată cu mare precauție, având în vedere toate variabilele din domeniu, în primul rând voința persoanei în vârstă. Cel mai important lucru rămâne întotdeauna doar unul: să garantezi persoanei în cauză o bătrânețe plăcută și confortabilă.

Asistența la domiciliu este o alternativă care permite persoanelor în vârstă să se simtă confortabil în ceea ce privește modul în care este gestionată și monitorizată persoana iubită. Personalul merge periodic la domiciliul pacientului pentru a oferi toată îngrijirea necesară, administrarea de medicamente și multe altele.

Dacă ai un părinte în vârstă, care începe să aibă probleme de sănătate, vei fi observat că majoritatea, dacă nu toate, dintre persoanele în vârstă preferă să trăiască acasă. Această soluție le oferă libertatea la care nu doresc să renunțe și are, de asemenea, avantajul de a rămâne într-un mediu familiar, care este cea mai potrivită formulă pentru persoanele în vârstă care își pierd încet abilitățile.

Cu toate acestea, oamenii în vârstă nu pot trăi singuri în casele lor, deoarece au o nevoie tot mai mare de îngrijire și asistență. Acesta este motivul pentru care familiile apelează mai întâi la un serviciu de îngrijire la domiciliu.

După cum vă puteți imagina, există o discuție despre cât de accesibil este costul îngrijirii la domiciliu și cât de mulți oameni își pot permite.

Costul asistenței medicale și al îngrijirii la domiciliu depinde de numărul de ore petrecute de îngrijitor alături de bătrâni. De asemenea, depinde de tipul de servicii necesare și de resursele necesare pentru a se asigura că persoanele în vârstă vor duce o viață demnă și sigură.

Contactați-ne pentru un interviu de evaluare și planificare.